štvrtok 10. augusta 2017

O rok starší...



Ahojte!

Ako inak začať prvým príspevkom v tomto roku, ak nie lákavým a sladkým pokušením v podobe narodedninovej torty pre môjho drahého. 

Od kedy spolu tvoríme pár, spravila som si takú každoročnú tradíciu, že mu vždy krvopotne a vlastnoručne upečiem tortu so všetkým, čo k tomu patrí. A k tým neodmysliteľne patria sviečky, vďaka ktorým po ich sfuknutí sa vám splní želanie, ktoré bolo v mysli vyslovené. Taká malá povera, ktorej kúzlu som podľahla a zatiaľ môžem povedať, že na mne to funguje (aj keď tortu nemám každý rok, kvôli nepriaznivému dátumu narodenia :-D). 


Torta je naozaj ľahká, vôbec nie presladená. Ale vždy bude taká akou si ju spravíte podľa vlastnej fantázie. 

Tento rok už oslavuje číslo "26" a je to v poradí už piata torta pre moje, doposiaľ, najväčšie šťastie.



Pre prípadný záujem pripájam recept:

Korpus:

220g hladká múka
120g kryštálový cukor
lyžica kokosového oleja
prášok do pečiva
štipka soli

Krém:

400g mascarpone
200g jemný tvaroh
100 ml smotany
100g práškový cukor
vanilkový struk 

300g mrazené ovocie

ovocie na zdobenie 

Postup

v miske vymiešame bielka s cukrom do tuhého snehu. V druhej miske zmiešame žĺtka, olej a soľ do penista. Obe masy spojíme a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Hotové cesto vylejeme do formy vystlanej papierom a boky vymastené maslom a posypané múkou a pečieme cca 40 min (podľa trúby).

Príprava krému je veľmi jednoduchá iba zmiěsame všetky ingrediencie a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

V miske si pripravíme cca 100g mrazeného ovocia s 2 lyžicami vody a cukru. Ja som tam pridala aj levanduľu pre lepšiu chuť. Zmiešame si a pripravíme šťavičku, ktorou budeme oblievať korpus, aby nebol veľmi suchý. 

Vychladnutý korpus rozrežeme pokvapkáme šťavou z ovocia a už iba vrstvíme - krém, ovocie..

Potom tortu podľa predstáv ozdobíme.

Dobrú chuť a krásny horúci deň! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára